Nederland in top 5 recycling in Europa

[Algemeen Nieuws]

Nederland komt op de 4e plaats van landen die het meeste afval recyclen, zo vermeldt nu.nl. Alleen in Oostenrijk, Duitsland en België wordt afval vaker hergebruikt, gecomposteerd of gebruikt om stroom mee op te wekken. In 2010 werd 51 % van het Nederlandse afval gerecycled. Hiermee voldoet Nederland aan de Europese norm die stelt dat in 2020 de helft van al het afval niet op de vuilnisbelt mag belanden. Het streven van de Nederlandse regering was om in 2015 60% afval te recyclen. Het is nog niet bekend of dit gelukt is.

 

Ook bedrijven gaan steeds duurzamer te werk. Zo investeert OWA al geruime tijd in duurzaam en milieuvriendelijk produceren. Alle plafondpanelen geproduceerd sinds oktober 1997 zijn gemaakt van natuurlijk materiaal. Sinds kort hebben we ook een eigen cradle to cradle systeem: Green Circle. Oude plafondpanelen worden door ons opgehaald en naar onze fabriek gebracht. Daar worden ze volledig hergebruikt voor de productie van nieuwe hoogwaardige plafondpanelen. Lees hier hoe u een steentje bijdraagt aan het milieu door uw oude plafondpanelen op te laten halen door OWA.

1 antwoord
  1. Lauren de Bruijn
    Lauren de Bruijn zegt:

    Ik wist niet dat Nederland op de 4e plaats van landen komt die het meeste afval recyclen. Ik probeer meer milieubewust te leven, en mijn volgende stap is afval en oude spullen recyclen. Ik geloof dat als iedereen het doet, het milieu het stukje beter wordt.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *