In 2030 driekwart Europees afval gerecycled

[Algemeen Nieuws]

De Europese Commissie wil van Europa een kringloopeconomie maken, zo meldt nu.nl. Recycling moet daarbij de norm worden, terwijl de afvalberg drastisch wordt verkleind. Om dit te realiseren stelt de commissie voor dat in 2025 geen afval meer op de vuilnisbelt mag komen dat kan worden hergebruikt. In 2030 moet 70% van het huishoudelijk afval en 80% van het verpakkingsafval worden gerecycled.

Naast een bijdrage aan een duurzame toekomst ziet de commissie ook economische voordelen. Stimuleren van hergebruik van afval kan volgens hen 580.000 nieuwe banen in de EU opleveren. Ook kan het Europese concurrentievermogen ermee vergroten. Het voordeel voor de Nederlandse economie zou 7,3 miljard euro per jaar zijn. Daarnaast worden er volgens de commissie 54.000 nieuwe banen gecreëerd. Er liggen vooral kansen voor bedrijven.

Ook OWA houdt zich al geruime tijd bezig met milieuvriendelijk en duurzaam produceren. Zo ontving het in februari een duurzaamheidskeurmerk van het Duitse instituut voor Duurzaamheid & Economie. Een belangrijke bijdrage aan het keurmerk is de introductie van Green Circle. Dit is een eigen cradle to cradle systeem waarmee oude plafondpanelen gerecycled worden tot nieuwe hoogwaardige panelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *